Căutător de comori, prins de polițiștii tulceni. Oamenii legii au recuperat mai multe monede romane

Acasă la suspect au fost găsite mai multe monede romane scose fără autorizație din situri arheologice. FOTO wikimedia.org

Un tânăr pasionat de venituri din arheologia ilegală a scăpat ieftin după ce polițiștii au dat de urma activității sale. A primit doar o amendă din partea polițiștilor, iar mica comoară a fost confiscată.

În cursul zilei de 7 decembrie, polițiștii Serviciului Investigații Criminale împreună cu polițiștii Postului de Poliție Beștepe au desfășurat acțiuni de protejare a patrimoniului arheologic pe raza localității Beștepe, județul Tulcea. În urma acțiunii, pe baza unor informații, polițiștii au depistat un bărbat de 25 de ani, din localitatea Băltenii de Sus, județul Tulcea, care deținea ilegal bunuri arheologice (monede antice romane).

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform Ordonanței Guvernului nr. 43/2000, privind protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național. Bunurile arheologice au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi predate Muzeului de Istorie și arheologie Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*