Lucrări de decolmatare a canalelor Letea și Sidor, în comuna C.A.Rossetti

Delta Dunarii. FOTO Adrian Boioglu

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, constituit prin Ordinul Prefectului Judeţului Tulcea s-a întrunit în şedinţă extraordinară în ziua de 15 mai. Convocare a fost făcută pentru discutarea situației canalelor de pe raza comunei C.A. Rosetti.

Comitetul a constatat necesitatea executării în regim de urgenţă a lucrărilor de decolmatare a canalelor Letea şi Sidor, de pe raza comunei C.A. Rosetti, pe o distanţă totală de 6,211 km, afectate de nivelul scăzut al apelor, prezentate în Nota de fundamentare nr.8307/15.05.2019, întocmită de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Decolmatarea are scopul asigurării accesului către comunităţile locale, asigurării unui climat normal de desfăşurare a activităţilor socio-economice şi a capacităţii optime de acţiune şi intervenţie. Valoarea estimată de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a costurilor de intervenţie pentru aceste lucrări, este de 4.006,703 mii lei.

În aceste condiții, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării va demara, ȋn regim de urgenţă, procedurile necesare obţinerii fondurilor ce vor avea ca destinaţie efectuarea lucrărilor de decolmatare. Sumele necesare efectuării lucrărilor pot fi solicitate şi alocate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, prin Ministerul Mediului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*