Zeci de sturioni pescuiți ilegal din Dunăre, capturați de la braconieri și redați mediului

Zeci de sturioni pescuiți ilegal din Dunăre, redați mediului. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră tulceni au depistat doi cetățeni români care transportau, într-un autovehicul, fără documente legale, 20 de sturioni, care cântăreau peste 15 kilograme.

Potrivit Gărzii de Coastă, în dimineața zilei de joi, 11 august, polițiștii de frontieră tulceni, acționând în baza unei informații, au oprit pentru control, pe digul de protecție al Dunării, un autoturism în care se aflau doi bărbați, în vârstă de 42, respectiv 31 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea.

În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit în autoturism 20 de sturioni, de dimensiuni mici, din specia cegă, în stare vie, având greutatea totală de 15 kilograme.

Cei doi bărbați au declarat că au pescuit peștele în fluviul Dunărea și intenționau să-l comercializeze.

Peștele a fost redat mediului natural în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră și a persoanelor depistate.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*