Jandarmul tulcean  Sorin Andrici a obținut locul 5 la Campionatul Mondial de Ultramaraton 6 zile din Italia

Sorin Andrici. FOTO IJJ Tulcea.

Jandarmul tulcean, Sorin Andrici, a reprezentat România, alergând în perioada 12-18 martie 2023, la Campionatul Mondial de Ultramaraton 6 zile, competiție sportivă ce s-a desfășurat în Italia și care a adus la start concurenți din peste 16 țări.

Plt.adj.șef Sorin Andrici a alergat în cele 6 zile 582 km, reușind să se claseze pe locul 5 la categorie și pe locul 18 la general, dar și să-și depășească recordul personal, îndeplinindu-și obiectivul lui principal de a da tot ce este mai bun.

Nu a fost o competiție ușoară, vremea fiind nefavorabilă, iar traseul, reprezentat de o buclă având distanța  de 1077,64 metri, ce trecea  printr-o pădure, era amplasat pe o fostă mlaștină, ceea ce a însemnat foarte multă umezeală în atmosferă. Chiar dacă noaptea, gradele nu au urcat mai mult de 4 grade, fiind mai tot timpul vânt și ploaie, iar starea lui de sănătate nu a fost bună din cauza unei răceli cu care a început acest ultramaraton, efortul maxim, voința, psihicul puternic și susținerea colegilor și a celor apropiați l-au motivat pe Sorin să nu abandoneze și să ajungă la final. A alergat chiar și noaptea, având crampe musculare, dureri și frisoane, reușind să se odihnească doar 1-2 ore. El a știut încă de la început că o astfel de competiție îi va pune la încercare atât psihicul, cât și fizicul la maxim, astfel că antrenamentele desfășurate înainte de competiție atât ziua, cât și noaptea, în condiții de ploaie, ninsoare și frig au dat roade.

Curajul, motivația, dar și sprijinul soției sale care a fost lângă el necondiționat, având rol de nutriționist, maseur, psiholog, dar și medic au fost cele care l-au ținut, de asemenea, pe traseu timp de 6 zile.

,,Chiar dacă au fost momente grele, psihicul a învins! Sunt mândru că am reprezentat România,  Jandarmeria Tulcea și bineînțeles Jandarmeria Română la această competiție sportivă importantă din Italia și că am venit acasă și pot spune la sfârșitul celor 6 zile de alergare: misiune îndeplinită cu succes!” – Sorin Andrici

În vârstă de 48 de ani, jandarmul a fost singurul român ce a reprezentat România la masculin, fiind  la a doua sa competiție de 6 zile din carieră. Anul trecut el a participat la prima sa competiție de alergare de 6 zile –  Ultramaraton Transylvania 6 Days – cea mai lungă competiție de ultramaraton care s-a organizat în România,  unde a reușit să alerge  576 km.

De asemenea, anul trecut el a obținut pentru a treia oară titlul de  IronMan la competiția sportivă internațională Triatlon IronMan ce s-a desfășurat la Oradea și care a reunit competitori din țară și din străinătate. Triatlon IronMan a constat în parcurgerea următoarelor probe: 3.800 m înot, 180 km ciclism, 42.2 km alergare, fără oprire, în termenul limită de 16 ore. Jandarmul a reușit să termine cele trei etape ale acestui concurs în 12h și 05 min.

Tot anul trecut, jandarmul Sorin Andrici a adus trofeul la Tulcea pentru al treilea an consecutiv, clasându-se cu echipa sa de ultramaraton Spartanii Angelo pe locul I la Autism 24H.

Echipa jandarmului a fost cea care a adunat 1606,5 km alergați pe nisip timp de 24 de ore pe plaja din stațiunea Mamaia, concurând cu 70 de echipe care au fost la start pentru a ridica trofeul Autism 24H.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*