Amenzi de aproape 80.000 de lei, în urma unei acțiuni a polițiștilor tulceni la mai multe societăți comerciale

Amenzi de aproape 80.000 de lei, în urma unor controale la societăți comerciale. FOTO: IPJ Tulcea

Polițiștii tulceni au desfășurat în noaptea de 04/05 iunie activități de control la mai multe societăți comerciale, având drept scop combaterea și prevenirea faptelor antisociale. La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Investigații Criminale, Investigare a Criminalității Economice, Secția 1 Poliție Rurală Tulcea și Poliția Municipiului Tulcea.

Potrivit IPJ Tulcea, oamenii legii au acționat pe raza localităților Tulcea, Valea Teilor, Niculițel și Somova, unde au verificat patru agenți economici, au efectuat patru filtre rutiere și au procedat la verificarea agenților de pază și a echipelor de intervenție aparținând societăților specializate de pază și protecție.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de 78.590 de lei și a fost confiscată suma de 1.531 de lei, neînregistrată în aparatul de marcat cu memorie fiscală.

Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea O.U.G. nr. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice; O.U.G. nr.28/1999 R privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale; H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor; Legea nr.333/2003 R privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor; Legea nr. 15/2016; Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor; H.G. nr. 537/2007 și Legea nr.61/1991 R.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Tulcea, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea și Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*