Jandarmii tulceni vor alerga la Ștafeta Veteranilor Invictus, ediția a IX-a

Jandarmii tulceni vor alerga la Ștafeta Veteranilor Invictus, ediția a IX-a. FOTO: IJJ Tulcea

Jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Tulcea vor alerga luni, 10 octombrie, în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus 2022, ediția a IX-a, cu scopul de a aduce un omagiu soldaților români decedați în misiuni militare, recunoștință și cinste militarilor din teatrele de operațiuni care s-au sacrificat pentru poporul român.

Duminică, 09 octombrie, începând cu ora 19.30, Ștafeta Veteranilor Invictus, reprezentată de alergătorii ce vin de la Constanța, va ajunge la Monumentul Independenței din Tulcea, fiind preluată de jandarmii tulceni. Aceștia, alături de reprezentanți ai MApN, Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Poliției Locale, Poliției de Frontieră, Consiliului Județean Tulcea, Primăriei Tulcea și Echipei de ultramaraton Spartanii Angelo, vor lua startul luni, 10 octombrie, încă de la prima oră a dimineții, pentru a duce ștafeta cu recunoștință mai departe, în alergare și pe bicicletă, la Monumentul Ecaterina Teodoroiu din orașul Brăila. Aici, Ștafeta Veteranilor Invictus va fi preluată și dusă mai departe, de alergătorii care vor duce ștafeta la Buzău.

Acest eveniment a devenit o tradiție și ne reamintește în fiecare an în preajma Zilei Armatei României despre străbunicii și bunicii noștri care au luptat pentru această țară, despre sacrificiile, jertfa și respectul față de eroi și valorile naționale.

Activitatea presupune purtarea de către echipe formate din voluntari civili și militari, a unei ștafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee reprezentate de culorile Drapelului Național – albastru, galben, roșu și se va termina pe 25 octombrie, la Carei, de Ziua Armatei României. Traseul parcurs de jandarmii tulceni, alături de ceilalți alergători, va fi reprezentat de traseul roșu pe distanța Tulcea-Brăila (95km).

Toate cele trei trasee reunite la Carei vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 și cinstind eroii și veteranii României care s-au jertfit pentru noi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*