Jandarmii tulceni, din nou la Ștafeta Veteranilor Invictus

Jandarmii tulceni, la Ștafeta Veteranilor Invictus. FOTO IJJ Tulcea

Patru jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea au alergat în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus 2021, ediția a VIII – a, care aduce un omagiu soldaților români decedați în misiuni militare.

Marți, 05 octombrie, Ștafeta Veteranilor Invictus, reprezentată de Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Sf. Andrei Galați  a poposit la Monumentul Independenței din Tulcea, fiind preluată de jandarmii tulceni. Aceștia, alături de reprezentanți ai Poliției de Frontieră, Directiei Judetene de Sport si Tineret, IPJ Tulcea și MApN,  au luat startul încă de la prima oră a acestei dimineți, pentru a duce ștafeta cu recunoștință mai departe,  în alergare și pe bicicletă, la Monumentul Eroilor din orașul Babadag. Aici,  Ștafeta Veteranilor Invictus a fost preluată și dusă mai departe, la Constanța, de militarii de la Regimentul 307 Infanterie Marină.

Jandarmii tulceni, Andrici Sorin, Ivanov Lucian, Șerban Anca și Grosu Florin au participat la Ștafeta Veteranilor Invictus pentru a aduce un omagiu eroilor neamului căzuți la datorie, recunoștință și cinste militarilor din teatrele de operațiuni care s-au sacrificat pentru poporul român.

Acest eveniment a devenit o tradiție și ne reamintește în fiecare an în preajma Zilei Armatei României despre străbunicii și bunicii noștri care au luptat pentru această țară, despre sacrificiile, jertfa și respectul față de eroi și valorile naționale.

Activitatea presupune purtarea unei ștafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee – albastru, galben, roșu și se va termina pe 25 octombrie, la Carei, de Ziua Armatei României. Toate cele trei trasee reunite la Carei vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 și cinstind eroii și veteranii României care s-au jertfit pentru noi.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*