Intervenții pe brațul Sfântul Gheorghe pentru îmbunătățirea navigației

FOTO ARBDD

Pentru îmbunătățirea navigației, brațul Sfântul Gheorghe a fost îndreptat prin tăierea meandrelor, ceea ce a dus la formarea de insule și apariția unor pâlcuri de pădure cu lemn de esență moale. Prin depunerea de sedimente, au dispărut corpurile de apă din vechile meandre și s-au pierdut insule valoroase, cu impact asupra regimului hidrologic din întreaga zonă.

Aici, ARBDD – Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării va testa acțiuni pentru a contracara această succesiune și pierderea de habitate printr-o mai bună gestionare a sedimentelor. Pe o lungime de 6.800 m se vor face lucrări de dragare care vor crește debitul de apă în meandre și vor îmbunătăți corpurile de apă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*