Sancțiuni de aproape 40.000 de lei în urma unor acțiuni ale polițiștilor tulceni pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au desfășurat, în perioada 30 mai – 1 iunie, acțiuni pentru verificarea legalității activității comerciale, prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a comercializării mărfurilor contrafăcute, valoarea sancțiunilor aplicate în urma acestor verificări ridicându-se la aproape 40.000 de lei.

Potrivit Poliției Județene Tulcea, în cadrul acțiunilor, au fost efectuate controale la 16 agenți economici din județul Tulcea, pentru verificarea modului în care administratorii respectă legalitatea actelor de comerț.

„În urma controalelor, polițiștii tulceni au aplicat șapte sancțiuni contravenționale în valoare de 39.500 lei, la legea privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și la ordonanța de urgență privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal”, au transmis polițiștii tulceni.

De asemenea, în cadrul acțiunii, aceștia au depistat pe raza orașului Măcin un bărbat din Babadag, județul Tulcea, care transporta, fără documente justificative, peste 150 de ovine, în vederea comercializării. Animalele, în valoare de aproximativ 30.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării și predate unei societăți comerciale de profil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*