Incendiu izbucnit la un saivan de animale din Baia. Au murit 3.000 de oi, iar pompierii au salvat 4.000 de oi și 100 de bovine

Mașină de pompieri. FOTO ISU Tulcea

Un puternic incendiu a izbucnit astăzi la un saivan de animale din Baia, iar în urma acestui eveniment au murit 3.000 oi, pompierii reușind să salveze 4.000 de oi și 100 de bovine.

Potrivit ISU Tulcea, în urma apelului primit pe S.N.U.A.U 112, pompierii au intervenit astăzi, în jurul orei 12:45, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un saivan de animale, în localitatea Baia, județul Tulcea. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Babadag, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, SVSU Baia și SVSU Jurilovca.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiu se manifesta cu flacără deschisă, la saivanul de animale, pe o suprafață de aproximativ 1000 mp.

Salvatorii, împreună cu lucrătorii aflați la fața locului au procedat, de urgență, la evacuarea animalelor aflate în interior. Intervenția pentru localizarea și lichidarea incendiului a durat aproximativ 3 ore, iar în urma focului saivanul a ars în totalitate.

Aproximativ 4000 de ovine și 100 de bovine au fost salvate.

Din păcate, în urma incendiului, aproximativ 3000 de ovine au decedat.

Cauza probabilă de producere este în curs de stabilire.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*