FOTO VIDEO Incendiu puternic la un depozit de deșeuri din Măcin. Nu au existat persoane rănite. Norul de fum nu s-a deplasat către oraș

Incendiu la un depozit de deșeuri din Măcin. FOTO ISU Tulcea

Un puternic incendiu a izbucnit joi seara la un depozit de deșeuri din Măcin. În urma evenimentului nu au existat persoane rănite, iar norul de fum nu s-a deplasat către oraș.

ISU Tulcea a anunțat că pompierii s-au deplasat cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, împreună cu membri ai SVSU Isaccea cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, la un depozit de deșeuri din Măcin. De asemenea, au intervenit și două utilaje ale operatorului economic.

“La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în dezvoltare, în apropierea halei de sortare, pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Pentru limitarea și lichidarea incendiului este nevoie de cantități foarte mari de apă, alimentarea făcându-se din mai multe surse”, a anunțat ISU Tulcea.

Pompierii au transmis că nu a existat pericol de propagare la alte obiective, incendiul se manifestându-se la aproximativ 2 kilometri de marginea orașului Măcin.

În momentul producerii incendiului nu se afla decât paznicul societății care a anunțat acest eveniment

Au ars deșeurile reciclabile, printre care mase plastice și carton.

Autoritățile au pregătit un mesaj RO-Alert pentru avertizarea populației,  dar nu s-a impus transmiterea acestuia, întrucât norul de fum și gaze toxice nu se deplasa către oraș, astfel că nu a existat pericol pentru populație.

Vineri dimineață, pompierii intervin pentru stingerea ultimelor focare rămase ascunse.

La fața locului se intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și echipaje specializate din cadrul Secției de Pompieri Măcin.

Nu au existat persoane rănite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*