Incendiu de vegetație uscată în localitatea Jijila. Pompierii militari au oprit extinderea flăcărilor la casele din apropiere

Focul pus pentru igienizare a scăpat de sub control. FOTO ISU Delta Tulcea

Aproximativ 3000 de metri pătrați de vegetație uscată au ars, iar focul a fost la un pas de a ajunge la trei gospodării după o acțiune de igienizare prin ardere scăpată de sub control.

Alarma s-a dat în jurul orei 13.00 în urma unui apel la 112, la locul solicitării fiind trimis un echipaj format din cinci subofițeri cu o autospecială cu apă și spumă de la Secția de pompieri Măcin a ISU Delta Tulcea. Aceștia au găsit focul extins pe o suprafață de aproximativ 3.000 mp, existând pericolul de a se extinde la trei gospodării din apropiere.

După localizare, focul a fost stins, iar pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat din cauza nesupravegherii corespunzătoare a unei igienizări prin ardere. Vinovată este o bătrână de aproximativ 75 de ani care a vrut să facă curat în curte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*