FOTO Un bărbat a sărit cu toporul la un echipaj al Poliției de Frontieră, dar o agentă l-a imobilizat

Doi polițiști de frontieră au fost atacați cu un topor în timp ce încercau să identifice un șofer fugar. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au identificat în trafic un tânăr din judeţul Tulcea, fără permis de conducere, care se afla la volanul unui autoturism ce avea numerele de înmatriculare expirate. Pe timpul legitimării bărbatului, o rudă a acestuia a adresat injurii şi a ameninţat cu un topor echipajul Poliţiei de Frontieră, fapt pentru care a fost imobilizat și i s-a întocmit dosar penal pentru ultraj.

În cursul zilei de 23 noiembrie, în jurul orei 15.15, un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea aflat în misiune pe raza comunei Somova a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Mercedes Benz, cu numere de înmatriculare provizorii. În loc să oprească, Șoferul maşinii a ignorat semnalele polițiștilor de frontieră şi a continuat deplasarea în viteză, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea autoturismului, reuşind să-l oprească după aproximativ 100 de metri.

Oamenii legii l-au legitimat pe bărbatul aflat la volanul autoturismului, care a prezentat o carte de identitate și un permis de conducere. În urma verificărilor specifice, a rezultat că nu îi aparțineau. În timpul acestei activități, din curtea imobilului în fața căruia se afla oprit autoturismul, a ieșit un bărbat care s-a îndreptat către unul dintre polițiștii de frontieră adresând injurii şi ameninţându-l cu un topor.

Fără să stea pe gânduri, polițista de frontieră care făcea parte din echipajul resprectiv a intervenit cu promptitudine, blocând atacul bărbatului. Colegul său i-a sărit în ajutor, iar atacatorul a fost imobilizat imediat de cei doi poliţişti.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că, de fapt, şoferul maşinii este A.A., în vârstă de 29 de ani din județului Tulcea, nu deţine permis de conducere, iar numerele de înmatriculare ale autovehiculului sunt expirate din data de 12 octombrie. Bărbatul care a ieşit din imobil cu toporul în mână este cumnatul șoferului.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” pentru numitul A.A. şi de „ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, exercitării unei pedepse sau măsurii privative de libertate” și „amenințarea săvârșirii nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, lovirii sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul, săvârșite împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții”, pentru numitul cumnatul acestuia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*