Legea permisivă și lipsa de reacție a poliției tulcene provoacă din ce în ce mai multe pagube fără ca cineva să fie tras la răspundere. Ultimele acțiuni de „igienizare“ au aprins câteva hectare de pădure și au pus iar în pericol o zonă locuită.
Pe parcursul nopții de 7 spre 8 martie, pompierii tulceni au fost solicitați să intervină la 8 incendii de vegetație uscată.
Pompierii au intervenit în zona Dunavățul de jos, în aceeași zonă unde au fost și în noaptea de 21 spre 22 februarie, când flăcările riscau să ajungă la mai multe clădiri și un ponton plutitor. Aici au ars circa 1.000 de hectare de vegetație uscată. Și de această dată salvatorii au reușit să protejeze obiectivele din zonă: o pensiune și un ponton plutitor.
În zona Dunărea veche au ars aproximativ 40 de hectare de vegetație uscată și 4 hectare de pădure. Pompierii au reușit să limiteze propagarea incendiului la restul zonei împădurite.
Și în aceste cazuri, cauza probabilă producerii incendiilor este foc deschis în spatii deschise.
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
Be the first to comment