FOTO Situație de urgență simulată pe Brațul Sf. Gheorghe – exercițiu cu temă navală la care au fost implicate majoritatea autorităților

Scenariul prevede coliziunea dintre o ambarcaţiune de agrement şi o navă de pasageri. FOTO SAJ Tulcea

În cursul zilei de 5 octombrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”DELTA” al Județului Tulcea, împreună cu celelalte structuri implicate, și anume: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetul Local pentru Situații de Urgență – Murighiol, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea – Post Poliţie Murighiol, Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Tulcea, Garda de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Serviciul de Ambulanţă Tulcea, Căpitănia Zonală Tulcea, Unitatea Specială de Aviaţie Tulcea, Direcția de Sănătate Publică, Spitalul Judeţean Tulcea – Unitatea de Primiri Urgenţe a desfășurat un exercițiu în zona kilometrului 54 a Brațului Sfântu Gheorghe.

Potrivit scenariului, exercițiul a constat în simularea producerii unui accident naval, cauzat de coliziunea dintre o ambarcaţiune de agrement şi o navă de pasageri.
Scenariul exercițiului: În urma coliziunii, rezultă un număr de 5 adulţi şi 2 copii care necesită salvarea în regim de urgenţă, 10 adulţi şi 5 copii care au nevoie de îngrijiri medicale și 3 persoane dispărute. Din cauza unui scurtcircuit, la bordul navei de pasageri izbucneşte un incendiu.

Scopul exercițiului a fost acela de a pregăti structurile de intervenţie proprii şi a celor cu care se cooperează în vederea desfăşurării unor acţiuni complexe şi eficiente în condiţii deosebite determinate de producerea unui accident naval pe Braţul Sfântul Gheorghe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*