A început Festivalul KINOdiseea, ediția tulceană pentru publicul tânăr

În cele 8 ediții anterioare, festivalul a avut peste 90.000 de participanți.

Joi, 23 noiembrie, cu începere de la ora 11.00, Casa Avramide a găzduit conferința de Presă prilejuită de debutul ediției tulcene a KINOdiseea. Filmele prezentate la Tulcea reprezintă o selecție de 6 filme care au intrat în competiție la cea de a 9-a Ediție a Festivalului KINOdiseea în România, premiate în diverse competiții internaționale de film pentru copii și tineret, precum și 2 filme retrospective. KINOdiseea este membru ECFA – European Children’s Film Association. În cele 8 ediții anterioare, festivalul a avut peste 90.000 de participanți.

 

Participând la conferința de presă, ca reprezentant al Consiliului Județean Tulcea, vicepreședintele Dumitru Mergeani a menționat că această primă ediție va fi o reușită fără doar și poate, precizând că această manifestare completează suita de evenimente culturale ale județului:

Tulcea a mai beneficiat de astfel de evenimente, iar festivalurile de film au devenit o constantă în calendarul evenimentelor anuale organizate pe meleaguri tulcene. Salut, pe această cale, faptul că experiența noastră culturală se îmbogățește, din acest an, cu un regal de filme dedicate celor tineri. 

Festivalul de film KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Tulcea. Asociaţia Culturală Metropolis are o experienţă vastă în derularea unor proiecte culturale de anvergură, precum Kinodiseea, primul festival de film pentru copii de după 1989, Balkanik! Arts & Culture Festival, primul festival de muzică şi cultură balcanică din Sud-Estul Europei din România sau Caravana Metropolis “Cinema în aer liber”.
Asociația Culturală Metropolis a fost înfiinţată de Daniel Mitulescu, producător şi distribuitor al filmelor de lung metraj “Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, regia Cătălin Mitulescu, 2005, premiat la Cannes în 2006, “Eu când vreau să fluier, fluier”, regia Florin Şerban, 2010, premiat cu Ursul de Argint la Berlinale 2010 şi Premiul Alfred Bauer pentru inovaţie cinematografică şi al filmului “Loverboy”, regia Cătălin Mitulescu, 2011, cu premiera la Cannes, distins la festivalurile de film de la Sarajevo şi Stockholm.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*