FOTO Ceremonial militar și religios la Cimitirul Eroilor din municipiul Tulcea

Oficialii județului Tulcea au fost prezenți la ceremonia militară și religioasă. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Petre Badea au participat, la Cimitirul Eroilor, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Eroilor. La eveniment au fost prezenți, de asemenea, prefectul Lucian Furdui, primarul Constantin Hogea și comandantul Garnizoanei Tulcea, comandor Antoanel Marian Vătămanu.

În cadrul ceremonialului a fost oficiat un serviciu religios – rugă și închinare pentru eroii neamului și poporul român, s-au depus coroane de flori la Osuarul Eroilor și a avut loc defilarea gărzii de onoare.

„Hristos s-a înălțat! Sărbătorim astăzi, 6 Iunie, Ziua Eroilor, un moment de cinstire a înaintaşilor noştri care, prin acte de vitejie și de multe ori cu prețul vieții, au apărat hotarele țării.
Fie că este vorba despre Războiul de Independență, Primul Război Mondial sau cel de-al Doilea Război Mondial, Forțele Armate Române au dat dovadă de curaj și perseverență luptând de multe ori în condiții potrivnice din toate punctele de vedere. Pe lângă sacrificiul și dăruirea înaintașilor nu putem să nu amintim de pierderile umane suferite.
În zi de Sărbătoare Împărătească, Înălțarea Domnului, avem onoarea de a ne aminti cu respect despre cei care, înainte de vreme, au trecut la cele veșnice, lăsând în urma lor bazele României de astăzi: un stat independent, un stat suveran, un stat modern, un stat european.
Este o datorie morală pentru noi, cei din administrația publică locală, alături de toți tulcenii și toți românii din această greu încercată, dar frumoasă țară, să facem toate eforturile necesare pentru a aprecia și cinsti cum se cuvine memoria celor căzuți la datorie. Cinste eroilor neamului românesc!“, a declarat cu acest prilej președintele Horia Teodorescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*