Festivalul tulcean „Natalia Șerbăneascu“ a ajuns la ediția a VIII-a

A VII-a ediție a festivalului concurs „Natalia Șerbăneascu“

În perioada 13-15 iunie 2018, se va desfășura la Tulcea Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Muzicii Populare „Natalia Șerbăneascu“, Ediţia a VIII – a, în organizarea Primăriei Municipiului Tulcea și Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei” din Tulcea.

Manifestarea se doreşte a fi un omagiu adus primei interprete de folclor dobrogean, Natalia Şerbănescu, cea care s-a născut pe plaiurile tulcene. Prin întreaga activitate şi prin întregul ei repertoriu răzbate o dragoste adâncă pentru ţinutul cuprins între Dunăre şi Mare, ţinut pe care la cântat cu dragoste, dor şi dăruire.

Scopul acestei manifestări este acela de a descoperi şi promova talente interpretative pentru punerea în scenă a cântecelor populare autentice și introducerea lor în circuitul valorilor spirituale româneşti, al prezentării autentice a frumuseţii costumului popular din diferite zone etnografice ale ţării, prcum și al rememorării şi transmiterii către generaţiile viitoare a valorilor etnografice româneşti.

Concursul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali și instrumentiști , cu vârste cuprinse între 9 – 40 ani, pe două secţiuni:

– Secţiunea I – cu vârste cuprinse între 9 – 16 ani, secțiune la care, la această ediție, s-au înscris 28 de concurenți din toat zonele etnofolclorice ale țării, precum și doi concurenți din Ucraina și unul din Republica Moldova, cel mai tânăr având vârsta de 9 ani;

Secţiunea II – cu vârste cuprinse între 16 – 40 ani, secțiune la care, la această ediție, s-au înscris 16 concurenți din toate zonele etnofolclorice ale țării, cea mai mare vârstă a unui concurent fiind de 24 de ani.

Concursul se va desfăşura după cum urmează:

  • 14 iunie – zi de concurs,
  • 15 iunie – festivitatea de premiere şi gala concursului.

Juriul festivalului va fi alcătuit din personalităţi proeminente din lumea folclorului şi a muzicii populare româneşti.

Vor fi prezenți în recital : Gheorghe Roșoga , Alexandru Pugna , Maria Stoianov și Grupul Ethnos , Laura Mocăniță și Elena Nistor, câștigătoarea marelui premiu și trofeul Festivalului –Concurs Național de Interpretare a Muzicii Populare ”Natalia Șerbănescu” , ediția a VII – a .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*