Festivalul Județean de Folclor „Ritm și Culoare“, la prima ediție

Festivalul Județean de Folclor „Ritm și Culoare“, la prima ediție. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, astăzi, începând cu ora 11.00, la Teatrul „Jean Bart“ din municipiul Tulcea, la deschiderea primei ediții a Festivalului Județean de Folclor „Ritm și Culoare“, eveniment organizat de Consiliul Județean Tulcea, Centrul Cultural „Jean Bart“ Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Palatul Copiilor Tulcea.

Conform organizatorilor, este un festival care își propune să valorifice folclorul românesc prin cântec și dans, să creeze posibilități de afirmare a tinerelor talente, dar și să premieze cele mai artistice formații. Festivalul confirmă, astfel, continuarea tradiției populare și are menirea de a educa talentații tineri tulceni în spiritul respectului pentru tezaurul folcloric.

„Întregul eveniment de astăzi i se datorează unui om care se implică de peste 30 ani în ceea ce înseamnă perpetuarea tradițiilor nord-dobrogene: maestrul Ștefan Coman! Fără domnia sa, toți cei implicați (Consiliul Județean, Teatrul Jean Bart, Palatul Copiilor, Inspectoratul Școlar) nu am fi putut realiza toate aceste lucruri deosebite pentru județul nostru. Festivalul concurs deschis astăzi dovedește încă o dată că Tulcea știe să își protejeze valorile culturale, iar de aceea vouă, dragi copii, vă doresc să fiți cu toții câștigători! Pentru noi, toți sunteți cei mai buni!“, a declarat, în deschiderea competiției, președintele Horia Teodorescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*