„Festivalul de bun must și pastramă după gust”, weekend-ul acesta în municipiului Tulcea

„Festivalul de bun must și pastramă după gust" a fost amânat. FOTO Facebook Autentic Events

Mustul și pastrama vor da startul celei mai mari petreceri din municipiul Tulcea la „Festivalul de bun must și pastramă după gust”, ce va avea loc în perioada 9 – 12 septembrie, de joi până duminică, în Piața Civică a orașului.

Organizatorii promit zeci de mii de litri de must, de la producători renumiți din zona Vrancei, făcuți din prima recoltă de struguri de anul acesta, ce-i vor aștepta pe tulceni la degustare la mustăriile special amenajate în buricul târgului. Punctul de atracție va fi reprezentat de stoarcerea mustului proaspăt chiar sub ochii trecătorilor prin zdrobirea strugurilor cu picioarele de către fete îmbrăcate în costume populare, acompaniate de taraf autentic de lăutari.
De partea cealaltă, pentru cei cu adevărat gurmanzi, vor sfârâi grătarele într-o veselie, iar meniul nu va ține deloc cu dieta cuiva.

De asemenea, organizatorii promit spectacole culinare în aer liber, un adevărat festin culinar cu tone de pastramă aromată, adusă din Ardeal de la Stâna lui Nicolae Ciobanul de la Vințul de Alba, care va fi gătită în toate formele: pastramă de berbecuț la grătar, pastramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguța, cotlete de berbecuț la grătar, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu must proaspăt stors, dar și cu berbecuții și alte cărnuri la grătar, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite din belșug cu must și vin, și de ce nu cu bere.

Nu vor lipsi nici tradiționalele sărmăluțe cu mămăliguță, plăcintele maramureșene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon, pregătite toate „în văzul lumii”. Tot aici, pofticioșii vor avea parte de deserturi savuroase, înghețată artizanală, înghețată de casă, clătite si gogoși, cheesecake și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri de cireșe și de vișine, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.

Meșterii populari vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive tradiționale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. „Festivalul de bun must și pastramă după gust”, de weekend-ul acesta din Tulcea, a fost amânat – TLnews – Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*