EXCLUSIV VIDEO Revoltă anti-coronavirus la Murighiol. Sătenii sunt nemulțumiți că un resort de la marginea localității e folosit pentru carantina oamenilor veniți din Italia

Protest la Murighiol împotriva unei tabere pentru românii întorși din Italia. FOTO Captură Video
Protest la Murighiol împotriva unei tabere pentru românii întorși din Italia. FOTO Captură Video

Revoltă fără precedent în localitatea tulceană Murighiol. Peste 70 persoane s-au strâns la marginea comunei pentru a protesta împotriva deciziei autorităților de a folosi un resort ca zonă de carantină pentru românii aduși din Italia.

Totul a pornit după ce Puflene Resort a fost transformat în tabără pentru românii întorși acasă din zonele cu risc de coronavirus.

Oamenii spun că acolo au sosit deja două mașini cu persoane și se preconizează că vor ajunge aproape 400 de persoane care trebuie să rămână izolate.

Localnicii din Murighiol se tem că localitatea ar putea fi izolată din această cauză și virusul s-ar putea răspândi, pe de o parte. Totodată, ei spun că zona turistică Murighiol atrage în fiecare sezon peste 200.000 turiști și o astfel de decizie ar putea să îi sperie pe toți cei care ar fi venit acolo să-și petreacă vacanța de Paști sau de vară.

Autoritățile locale din județul Tulcea spun că panica localnicilor este nejustificată și că resortul va fi folosit pentru perioada minimă de 2 săptămâni pentru câteva zeci de persoane.

“Toți cei care ajung acolo sunt din județul Tulcea și nu au fost infectați cu coronavirus. Este doar perioada de izolare normală care se impune la întoarcerea în țară. Oamenii din Murighiol nu sunt informați, așa că am trimis acolo un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică pentru a-i ajuta să înțeleagă situația. Dacă nu luăm astfel de măsuri de prevenție putem să ajungem ca în Italia. Preferăm să prevenim prin izolarea tulcenilor întorși acasă și să evităm orice problema”, a declarat sursa citată pentru Tulcea NEWS.

Resortul menționat are o capacitate de aproximativ 120 camere și este situat la 1 km de la ieșirea din localitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*