EXCLUSIV Accident de muncă la fabrica de pâine Lidas din Mineri – o persoană și-a prins mâna într-un utilaj

Ambulanța Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Ambulanța Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Un grav accident de muncă s-a produs luni după amiază în fabrica de pâine Lidas din localitatea Mineri. Un angajat și-a prins mâna într-un utilaj.

Din primele informații se pare că o persoană, un bărbat, și-a prins o mână în difuzorul de pâine. Alertați de strigătele acestuia, colegii săi au oprit utilajul. S-a sunat la 112 și s-a solicitat doar intervenția unei ambulanțe, refuzând echipajul de descarcerare al ISU Delta Tulcea, pe motiv că au în fabrică specialiști care cunosc utilajul și pot interveni într-un mod mai porivit.

A fost alertat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea, la fața locului deplasându-se și o echipă de la tulcea.

Știre în curs de actualizare

UPATE:

Mâna victimei a fost eliberată din utilaj și a fost transportată la Spitalul Județean Tulcea de către echipajul Serviciului de Ambulanță al Județului Tulcea.

„Muncitorul s-a urcat pe o scară și a introdus mâna printr-un orificiu în timp ce utilajul funcționa, deși nu avea voie să facă acest lucru. Norocul lui a fost că în momentul în care a introdus mâna în difuzorul de pâine, acesta a intrat în modul de siguranță și s-a oprit automat. Mâna i-a fost doar prinsă, fără a fi strivită sau tăiată. După ce a fost eliberat, nu prezenta leziuni vizibile, dar am decis trimiterea lui la spital pentru investigații medicale“, a declarat pentru TlNews.ro, inspectorul șef al ITM Tulcea, Ali Izet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*