Spectacol caritabil la Biblioteca Județeană „Panait Cerna” din Tulcea

Biblioteca Județeană „Panait Cerna” din Tulcea. FOTO Facebook

Asociația Centrul European pentru Diversitate (EUdivers) organizează duminică, 20 martie, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Cerna” și cu Filiala Tulcea a Uniunii Ucrainenilor din România (UUR), spectacolul caritabil „Iarmarocul de la Sorocinți”. Evenimentul va începe la ora 11.00 și se va desfășura în sala de festivități a bibliotecii tulcene.

„EUdivers organizează de aproape 17 ani Festivalul Săptămâna Interetnică. Pentru a da noi valențe activităților de promovare a diversității culturale tulcene, în anul 2021 am adus pe scena festivalului un spectacol de teatru. Am făcut un scenariu după povestirea «Iarmarocul de la Sorocinți» a lui Nikolai Gogol, iar voluntarii noștri au devenit actori amatori. Pentru a da un plus de autenticitate, i-am cooptat în demers și pe membrii Ansamblului «Zadunaiska Sici» al comunității ucrainene tulcene, care au interpretat cântece tradiționale în antracte și un colaj coregrafic la final. Spectacolul din 20 martie a fost planificat de anul trecut, pentru a promova opera marelui scriitor ucrainean Nikolai Gogol (născut la 20 martie 1809), dar, având în vedere circumstanțele curente, i-am adăugat o componentă umanitară. De ce organizăm acest spectacol la Biblioteca Județeană? Pentru că în ultimul an Biblioteca Județeană a fost partenerul demersurilor noastre artistice, ce vizează implicarea tinerilor în organizarea de evenimente publice și punerea în valoare a moștenirii culturale eterogene a Tulcei”, a declarat Ana Lazăr, coordonator de voluntari al Centrului EUdivers, aceasta menționând și un detaliu tehnic – piesa este în limba română, dar, prin amabilitatea prof. Ananie Ivanov, va exista și un libret al piesei în ucraineană.

Accesul în sală se va face pe baza unei confirmări de participare – până la 18 martie – la una dintre adresele următoare: centruleudiverstulcea@gmail.com (EUdivers), secretariat@tulcealibrary.ro (BJT), filiala.tulcea@uur.ro (UUR Tulcea).

La rândul său, managerul Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea, dr. Ligia Dima, a precizat: „Suntem onorați, ca de fiecare dată, să susținem orice demers cultural ce implică participarea tinerilor din comunitate pentru comunitate. În contextul actual, întreaga comunitate tulceană a dat dovadă de solidaritate față de prietenii noștri ucraineni, Biblioteca Județeană «Panait Cerna» Tulcea implicându-se direct prin facilitarea accesului în instituția noastră a refugiaților, copii și mămici, care au plecat din calea războiului, alegând să vină spre noi. Felicităm și susținem activitatea EUdivers, urându-le succes în proiectele viitoare, iar publicului tulcean nu putem decât să-i spunem că-l așteptăm să facă parte din eveniment!”.

Evenimentul are și o componentă caritabilă, participanții fiind rugați să facă donații pentru susținerea refugiaților ucraineni, în care scop va fi amplasată o urnă la intrarea în sală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*