CD TV: Senatorul USR Costel Vicol: „Din păcate, Bursa de Pește nu este funcțională și este un lucru trist”

Senatorul USR Costel Vicol. FOTO Adrian Boioglu

Senatorul USR Costel Vicol a vorbit într-un interviu pentru CD TV despre faptul că Bursa de Pește din Tulcea nu este funcțională.

Parlamentarul a explicat cum ar fi trebuit să funcționeze această Bursă, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

„M-am întâlnit cu pescarii și o parte din oamenii care trăiesc din pescuit și din comercializarea peștelui și am discutat despre Bursa de Pește de la Tulcea care nu a mai funcționat. Ei au crezut că trebuie să vină cu barca de la Sfântu Gheorghe și Sulina sau de la Chilia să aducă peștele la Bursa de Pește. Ori, ideea era ca fiecare punct de colectare din cele 42 de puncte de colectare care sunt în Delta Dunării să fie conectate la un cântar electronic, conectate la un server cu Bursa de Pește, iar în momentul în care pescarul dă din barcă către punctul de colectare cantitatea de pește și specia de pește pe care a pescuit-o pe serverul Bursei de Pește să apară imediat cantitatea de pește din toate cele 42 de puncte de colectare. Nu trebuiau să vină cu peștele la Bursă în Tulcea și de acolo să fie distribuit. Din păcate, Bursa nu este funcțională, un lucru trist pentru că s-au investit foarte mulți bani, iar banii s-au dus pe apa sâmbetei”, a spus Costel Vicol.

În prezent, clădirea Bursei de Pește din Tulcea este folosită pentru birouri de către administrația publică locală.

Senatorul USR afirmă că, din păcate, ne pricepem la a distruge lucruri și mai puțin, la a clădi.

„Clădirea ar trebui să fie folosită pentru că orice clădire care nu este folosită ajunge în paragină. Din păcate, la a distruge suntem buni și ne pricepem cu toții, la a clădi, mai puțin”, a mai declarat Costel Vicol.


De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*