Două unități militare din Tulcea și Babadag au peste 250 de posturi de SGP scoase la concurs

Infantieriștii marini. FOTO MAPN/ Cristian Vlăsceanu

La nivel național, MApN-ul a scos la concurs 2810 posturi în 28 de județe. Județul Tulcea are disponibile 252 de posturi de soldat gradat profesionist pentru unități militare din Tulcea și Babadag. Este vorba de 2 posturi la UM 02080 Tulcea și 250 posturi la UM 02016 Babadag.

Persoanele interesate de o carieră militară trebuie să aibă vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 50 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire. De asemenea, trebuie să fie absolvent cel puţin al învăţământului general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (10 clase) și deținător al uniui permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române – DOAR pentru arma “auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma “geniu”.

Pentru începerea procesului de recrutare trebuie să contactezi personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparții cu domiciliul, la numerele de telefon și/sau adresele de e mail care pot fi descărcate de AICI, AICI, AICI sau AICI.

Înscrierea are loc numai online, iar termenul de înscriere este 29 aprilie. Persoanele interesate, pentru înscrierea în procesul de recrutare trebuie să trimită un email la biroul informare-recrutare de care aparține, cu numele, prenumele și datele de contact (adresă, număr de telefon), data nașterii, studiile absolvite sau în curs de absolvire și precizarea că optezi pentru posturile de SGP, eventual județul/garnizoana/garnizoanele preferate.

Mai multe informații cu privire la locurile scoase la concurs se pot obține telefonic, iar după terminarea stării de urgență, la biroul informare-recrutare vor putea fi consultate listele detaliate, cu funcțiile de SGP.

Etapele  de parcurs după înscrierea la distanță (online) și după încetarea stării de urgență:

 • Selecția aptitudinală generală care constă în parcurgerea:
  • probelor psihologice (test de aptitudini, de personalitate și situațional);
  • probelor fizice (traseu utilitar-aplicativ cu baremul 1 min. și 40 sec. ; alergare pe distanța de 2000 m cu baremul de 10 min.);
  • interviului de evaluare finală.
 • Centrele zonale de selecție și orientare (CZSO) se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.

Candidații declarați ”Admis” la selecția aptitudinală generală vor efectua vizita medicală conform indicațiilor primite de la recrutor.

Baremul medical, privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, precum și pentru ocuparea funcţiilor de soldat/gradat profesionist, poate fi consultat aici.

Ultima etapă a procesului de recrutare constă în completarea-finalizarea dosarului de candidat, calcularea punctajului final si semnarea cererii de înscriere.

Fiecare candidat poate avea 3 (trei) opțiuni

Datele tuturor candidaţilor admişi vor fi introduse într-o bază de date unică, inclusiv punctajele individuale, calculate în momentul întocmirii dosarului de candidat.

Repartizarea în funcţiile scoase la concurs se face computerizat.

Concursul este pe post, nu pe total locuri. Fiecare candidat va intra în competiţie, pentru locul ales, cu ceilalţi candidaţi care au ales acelaşi post. Va ocupa locul acel candidat care va avea cel mai mare punctaj.

Criterii de acordare a punctelor:

 • nivelul studiilor absolvite (0 – 12 puncte)
  • 4 puncte absolvirea liceului, media de la bacalaureat sau media de la bacalaureat
  • + 2 puncte pentru studii de licență;
 • aptitudini psihologice și fizice (2 – 12 puncte) – în funcție de rezultatele obținute la selecție;
 • apropierea față de unitatea militară (0-12 puncte)
  • 12 puncte dacă în localitatea în care se află unitatea militară aleasă, candidatul, soțul/soția sau părinții candidatului dețin locuință proprietate personală;
  • 8 puncte dacă distanța dintre unitatea militară și locuința proprietate a candidatului, soțului/soției sau părinților candidatului este sub 50 de km pe șosea;
  • 4 puncte dacă distanța este între 50 și 100 km pe șosea.

Repartizarea pe unități militare, arme/servicii și specialități militare va avea loc în perioada 2-3 septembrie.

Primul modul de pregătire va începe în data de 28 septembrie

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

 1. Daca cum cred eu, articolul este de actualitate si este pentru 2020, repartitiile vor avea loc pe 26-29 oct….si inceperea primului stagiu este pe 9 noiembrie, succes tuturor

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*