Peste 300 de sancțiuni au aplicat polițiștii tulceni, în doar două zile

Acțiune a polițiștilor tulceni FOTO IPJ Tulcea

În perioada 5 – 7 iulie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat pe raza județului Tulcea, acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. Peste 300 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii tulceni.

Din datele statistice a rezultat că, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea, s-au produs 26 accidente rutiere grave , soldate cu decesul a 8 persoane, rănirea gravă a 23 persoane și rănirea ușoară a altor 8.

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza ( 7 accidente soldate cu 4 persoane decedate și rănirea gravă a 8 persoane) abateri pietoni (4 accidente soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a 4 persoane), abateri bicicliști (1 accident soldat cu decesul unei persoane) și abateri căruțași ( 1 accident soldat cu decesul unei persoane).

Obiectivele acțiunii au fost respectarea normelor rutiere de către biciclişti, pietoni şi căruţaşi (echiparea cu elemente retroreflectorizante, respectarea regulilor de circulaţie, consumul de băuturi alcoolice) și combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 318 sancțiuni contravenționale aplicate la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, dintre care 26 au fost pentru abateri săvârșite de pietoni, 36 pentru abateri săvârșite de căruțași și 53 pentru abateri săvârșite de bicicliști.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*