Peste 550 de tulceni se află în izolare la domiliciu, iar 180 de persoane sunt în carantină

Misiuni pentru siguranța procesului electoral. FOTO IGPR

Pe data de 15 aprilie, la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 553 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 93 persoane si au intrat un număr de 22 persoane. Până la data de 15 aprilie au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 3439 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 180 persoane. Până la data de 15 aprilie au ieşit din perioada de carantină 288 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 246. De asemenea, până la această dată au fost testate 237 de persoane din care confirmate 23 persoane, 20 fiind internate iar 3 persoane vindecate şi externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, până în data de 15 aprilie s-au efectuat controale la 235 locuinte, din care la 205 de locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 30 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 757 persoane, dintre acestea 630 de către lucrători ai Poliţiei şi 127 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 87 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de 14 aprilie, 74 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 13 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 240.000 lei, din care 209.500 lei aplicate de poliţişti si 30.500 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie. Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 2.745 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 7.672.619 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*