Tulcean rătăcit în Munții Coziei, salvat de către jandarmii montani și salvamontiști

Tulcean rătăcit în Munții Coziei, salvat de către jandarmii montani și salvamontiști. FOTO IJJ Vâlcea

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Tulcea, care s-a rătăcit, duminică seară, în Munții Coziei, a fost găsit de către jandarmii montani din Călimănești și salvamontiști după o oră și jumătate de la solicitarea ajutorului.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, bărbatul din județul Tulcea venit în stațiunea Călimănești în concediu de odihnă, a luat la pas cărările de munte până la Cabana Cozia, iar la întoarcere, din cauza întunericului, a rătăcit drumul către hotel. În jurul orelor 20.30 tulceanul și-a dat seama că s-a îndepărtat foarte mult de traseul marcat, moment în care a solicitat ajutor prin apelul unic de urgență 112.

Un echipaj de jandarmerie și unul de salvamontiști s-au mobilizat și au plecat imediat în căutarea turistului. Deși, salvatorii au încercat să vorbească în permanență cu acesta pentru a stabili o locație cât mai exactă, legătura telefonică s-a întrerupt fără a mai putea fi restabilită.

După o oră și jumătate de căutări pe întuneric și teren accidentat, bărbatul a fost găsit de către jandarmi la 4 km de traseul marcat, în zona Lotrișor. El era într-o stare bună de sănătate și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, a fost dus în siguranță de către salvatori până la hotel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*