De Sărbătoarea Floriilor și Paștele catolic, poliţiştii tulceni vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor

Polițiștii tulceni sunt la datorie pentru ca Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii să fie celebrată în siguranță. FOTO: IPJ Tulcea

În vederea bunei desfășurări a manifestărilor prilejuite în contextul Sărbătorilor Pascale Catolice și Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, cunoscută și ca Sărbătoarea Floriilor, din acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative.

Astfel, au fost suplimentate efectivele de siguranță publică, iar echipajele de poliție rutieră vor fi prezente pe principalele drumuri pe care se preconizează creșteri ale valorilor de trafic.

Polițiștii de la ordine publică, de la structurile de poliție rutieră, investigații criminale, dar și de la alte structuri, se vor afla în stradă și în proximitatea lăcașurilor de cult, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, precum și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Polițiștii care vor acționa suplimentar față de cei care se află în dispozitivul curent de ordine și siguranță publică, au ca prioritate atât prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor cât și intervenția rapidă atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Pe drumurile publice, pe principalele artere și în zona lăcașurilor de cult, polițiștii de la rutieră vor acționa pentru menținerea fluenței și prevenirea producerii unor evenimente rutiere, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, aparatele radar din dotare.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, adresează cetățenilor următoarele recomandări:

  • Adoptați un comportament preventiv, pentru a nu deveni ținta hoților de buzunare.
  • În zonele aglomerate din piețe, gări, autogări, magazine, lăcașe de cult, manifestați atenție sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!
  • În aglomerație, dacă vă simțiți bruscați cu intenție, controlați-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment și priviți cu atenție persoanele din jurul dumneavoastră!
  • Dacă sunteți victima unei infracțiuni, dacă ați asistat sau aveți cunoștință despre săvârșirea unei fapte antisociale adresați-vă celei mai apropiate unități de poliție.

Recomandări pentru circulația cu autoturismul pe drumurile publice

  • Polițiștii tulceni recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și să evite efectuarea depășirilor care, în condiții de vizibilitate redusă, se dovedesc a fi extrem de periculoase.
  • Polițiștii rutieri atrag atenția asupra necesității respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere.

Pietonilor li se recomandă să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiții de siguranță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*