Ceremonial militar și religios în cinstea eroilor marinari la Cimitirul Eroilor din Tulcea

Eroii marinari comemorați la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

La fel ca în fiecare an, cu o zi înainte de aniversarea Zilei Marinei Române, marinarii militari aduc un pios omagiu tuturor eroilor care își dorm somnul de veci în adâncul apelor. La Tulcea, la Cimitirul Eroilor, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, a participat la ceremonialul militar și religios dedicat eroilor marinari, acțiune organizată de Garnizoana Tulcea în cadrul festivităților dedicate Zilei Marinei Române.

La manifestări au participat vicepreședintele Consiliului Raional Soroca, Vladimir Nicuța și secretarul raionului, Stela Zabrian, vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea, subprefectul Corvin Bangu, viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca, deputatul Lucian Simion și senatorul Ion Ganea.

După intonarea imnului de stat și o slujbă de binecuvântare și rugăciune pentru poporul român, au urmat alocuțiunile subprefectului Corvin Bangu și ale președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și viceprimarului Andaluzia Luca.

„Astăzi, la Cimitirul Eroilor din Tulcea, noi, cei din administrația publică locală, ne plecăm frunțile în amintirea celor care s-au jertfit pentru libertate, pentru unitate, pentru drepturile și libertățile cetățenești de care ne bucurăm cu toții.
În anul Centenarului Marii Uniri, semnificația acestui eveniment este cu atât mai mare, mai ales când avem în mijlocul nostru oaspeți din Republica Moldova, Raionul Soroca, cu care Județul Tulcea se înfrățește chiar în această dimineață: președintele Consiliului Raional, domnul Ghenadie Muntean ne face onoarea de a cinsti memoria eroilor marinari alături de noi.
Suntem aici pentru a ne aminti cu respect de cei care și-au pus viețile în slujba statului, care au înfruntat pericole și care au fost capabili de sacrificiul suprem astfel încât noi, astăzi, să putem spune cu mâna pe inimă că trăim într-o țară independentă.
Cinste eroilor marinari! Cinste eroilor români!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Manifestările au continuat cu depuneri de coroane de flori la Osuarul Eroilor și defilarea gărzii de onoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*