FOTO Cartierul Bendea din Babadag, populat în majoritate cu cetățeni de etnie roma – romi xoraxaj, a fost izolat și s-a instituit carantină din cauza cazurilor de COVID-19 depistate aici

Scandal provocat de un bărbat înarmat cu o seceră, pe strada Unirii din Tulcea

La puțin timp după miezul nopții de 17 spre 18 aprilir, au fost convocaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea pentru a li se aduce la cunoştinţă prevederile Ordinului 74.589 din 17.04.2020 al Comandantului Acţiunii, Secretar de Stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul oraşului Babadag din judeţul Tulcea.

Este vorba despre luarea măsurii de a carantina un cartier din Oraşul Babadag, respectiv cartierul Bendea.

Ordinul a ţinut cont de evaluarea de risc expusă de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Tulcea, nr. 7447/17.04.2020, precum şi de punctele de vedere favorabile exprimate de structurile de ordine publică în sensul instituirii măsurii de carantină pentru zona în care situaţia epidemiologică prezintă risc crescut, însă a fost emis la propunerea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, asumată de prefectul judeţului domnul Alexandru Cristian Iordan.

Potrivit Ordinului mai sus amintit, începând cu data 18 aprilie se instituie, pe perioada stării de urgenţă, măsura de carantinare în oraşul Babadag a cartierului Bendea, delimitat de următoarele căi naturale şi de circulaţie rutieră:

  • râul Tabana – E87 – strada Băilor – strada Viilor – strada Carierei – strada Vlad Ţepeş – strada Gheorghe Lazăr – strada Măcriş – strada Heracleea – strada Boteanu – Strada Ştefan cel Mare – strada Fabricii – strada Heracleea – râul Tabana.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Tulcea, din acest cartier, în urma efectuării a 49 de teste la persoane simptomatice, au fost confirmate pozitiv Covid-19 până azi, 18 aprilie, un număr de 12 persoane, 6 dintre ele în cursul zilelor de 16 şi 17 aprilie 2020.

Măsuri de supraveghere şi pază pentru primele locuinţe din acest cartier în care au fost confirmate primele cazuri au fost luate de către Poliţia Oraşului Babadag încă din data de 10 aprilie 2020, ulterior fiind suplimentate forţele cu alţi angajaţi ai structurilor MAI, MApN şi ai Primăriei Babadag.

În cartierul Bendea locuiesc aproximativ 2500 de cetățeni, marea majoritate de etnie roma (romi xoraxaj). Potrivit datelor centralizate din verificările în teren, în 148 de case din cartierul Bendea locuiesc peste 10 persoane, la una dintre acestea fiind înregistrate 42 de persoane, fapt ce duce la creşterea riscului de transmitere a virusului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. De cand urlu! Luati masuri legale! Ei nu cunosc si nu recunosc, fiind o alta societate, nicio norma. Niciodata nu ne-au luat in seama, iar autoritatile s-au facut ca problema nu exista. Pentru ca nu exista pe birourile si sub birourile armatei de burti de la Bucuresti. Suportam consecintele. Ca pe jiniralii di la Bucale in fund ii doare! Si inca nu-i nimic. De ce sa suportam noi, nesimtirea celor de “sus”? De ce? Atat teama, cat si cheltuiala? Veti plati stimati…domni. Mai devreme sau mai tarziu. Veti plati! Legal. Perfect legal!

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. FOTO Chiar dacă orașul e înțesat de poliție și jandarmi, mai mulți romi din cartierul Bendea din Babadag au fugit din carantină, unii cu copiii minori după ei | Tulcea NEWS
  2. Trei infantieriști marini care au asigurat carantina în cartierul Bendea din Babadag au fost confirmați cu COVID-19 | Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*