Campania „Detector pentru viață” ajuns la final în județul Tulcea

Campania „Detector pentru viață” ajuns la final în județul Tulcea. FOTO ISU Tulcea

Campania „Detector pentru viață” prin care Departamentul pentru Situații de Urgență împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu sprijinul E.ON și Delgaz Grid, a ajuns la final în județul Tulcea.

În aproape 40 de localități din 15 comune ale județului Tulcea au fost instalate 375 de detectoare de fum și 125 de monoxid de carbon în locuințele persoanelor care prezentau un risc crescut la incendii ori intoxicare cu monoxid de carbon. Persoanele beneficiare acestor dispozitive au fost informate cu privire la pericolul pe care îl reprezintă sursa de încălzire pe care o au în locuință, riscul la care se expun în cazul degajărilor de fum, dar și a unei întrețineri deficitare a coșurilor de fum, supraîncărcarea sobelor și depozitarea materialelor ușor inflamabile în proximitatea acestora. De asemenea, salvatorii tulceni le-au explicat și modul în care aceste detectoare funcționează și cum trebuie să acționeze în momentul în care alarma este declanșată.

„Detector pentru viață” este parte a parteneriatului „Împreună pentru siguranță” realizat în scopul conștientizării și educării populației cu privire la manifestarea riscului la incendiu. Astfel, prin campania Detector pentru Viață” E.ON și DELGAZ Grid a donat la nivel național Departamentului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon, județului Tulcea revenindu-i 500 dintre acestea care au fost instalate în aproape 400 de locuințe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*