Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din Tulcea, dotate cu stații de emisie – recepție

Ședința Colegiului Prefectural. FOTO Prefectura Tulcea

Marți, 05.12.2023, cu începere de la ora 10:00, prefectul Alexandru Dan Munteanu a condus ședința Colegiului Prefectural. La începutul ședinței prefectul a invitat la dialog primarii și reprezentanții instituțiilor cu atribuții în asigurarea managementului pentru situații de urgență pentru a concluziona modul în care s-a desfășurat intervenția pe timpul Codului roșu care a afectat județul nostru la sfârșitul săptămânii trecute.

În acest sens s-a hotărât asigurarea capabilităților specifice unui răspuns adecvat în situațiile de urgență, astfel:

– dotarea unităților administrativ teritoriale (Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență) cu stații de emisie – recepție  eficiente în condiții de lipsă de semnal și energie electrică, care să permită coordonarea forțelor și mijloacelor precum și direcționarea acestora, centralizarea informațiilor și comunicare în timp real a priorităților;

– au fost analizate modalitățile care să permită achiziționarea acestora, detaliile tehnice și alte aspecte care să vină în sprijinul primarilor, în calitatea acestora de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență;

– dotarea cu generatoare de energie electrică, la nivelul fiecărei localități, care să asigure comunicarea pe timpul situațiilor de urgență și funcționarea instituțiilor;

De masemenea s-a insistat asupra nevoii de a identifica din timp necesarul de suplimentare a capabilităților atât la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență cât și la nivelul instituțiilor cu atribuții (ENEL, Drumuri naționale, Drumuri județene, Serviciul Județean de Ambulanța  Etc.) care să vină în sprijinul factorilor județeni cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.

În finalul acestei discuții prefectul i-a asigurat pe cei prezenți de întreaga sa disponibilitate și sprijinul său necondiționat de a  întreprinde toate demersurile necesare, potrivit competențelor sale, de  a aduce în atenția decidenților centrali problemele constatate și modalitățile propuse pentru rezolvarea acestora. Totodată a solicitat tuturor celor prezenți să asigure, ca și până acum, coeziunea necesară în astfel de situații precum și colaborarea reciprocă atât de importantă pentru depășirea cu bine a provocărilor naturii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*