Aproximativ 50 de kilograme de peşte au fost confiscate de polițiștii de frontieră de la doi braconieri tulceni

Peștele pescuit și deținut ilegal a fost confiscat. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea au depistat, în zona de competență, doi cetăţeni români care transportau, cu un atelaj hipo, aproximativ 50 kilograme de pește, fără documente legale.

Lucrătorii Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, au oprit pentru control în zona digului de protecție al Dunării, localitatea Grindu, un atelaj hipo, în care se aflau doi cetățeni români în vârstă de 57, respectiv 79 de ani, ambii având domiciliul pe raza judeţului Tulcea.

În urma controlului efectuat asupra atelajului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 48 kilograme peşte, din speciile scrumbie, somn, fitofag și crap, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și deținere, transport sau comercializare fără documente legale a peștelui, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*