FOTO Zeci de saci cu deșeuri, colectați de pe plaja sălbatică de la Perișor de comunitatea din satul tulcean Dunavățu de Jos

Zeci de saci cu deșeuri, colectați de pe plaja sălbatică de la Perișor, Tulcea. FOTO comunitatea din Dunavățu de Jos

Comunitatea de săteni și de antreprenori locali din satul Dunavățu de Jos s-a mobilizat, în cursul săptămânii trecute, pentru o acțiune de igienizare a plajei sălbatice de la Perișor, acolo unde, în fiecare an, ajung foarte mulți dintre turiștii care vizitează zona centrală a Deltei Dunării.

Fiecare participant a contribuit cu saci, mănuși, clești și cu bărcile personale pentru desfășurarea campaniei. Au fost colectați zeci de saci de materiale plastice și textile, au fost grupate deșeurile de metal – paturi, butoaie, utilaje ruginite, iar la final sacii au fost aduși cu bărcile la pontonul din sat de unde au fost preluați de Serviciul de colectarea a deșeurilor din Primăria Murighiol.

Oamenii din Dunavățu de Jos spun că este nevoie permanent de astfel de acțiuni pe teritoriul deltei pentru a reduce cantitatea de deșeuri lăsate în  urmă de vizitatori sau aduse de apă, dar și de campanii de informare a cetățenilor și turiștilor. De aceea, comunitatea dunavățeană va organiza periodic astfel de acțiuni atât pe apă cât și pe uscat pentru a contribui la păstrarea unui mediu curat de a cărui frumusețe să se poată bucura toți cei care ajung în deltă.

„Colaborarea cu Primăria Murighiol și cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării este binevenită pentru că doar împreună, cetățeni și autorități, putem avea o deltă curată. Noi, sătenii din Dunavățu de Jos ne arătăm disponibilitatea de a contribui voluntar la curățenia zonei noastre, însă avem nevoie de sprijinul autorităților cu atribuții pe acest teritoriu atât pentru conștientizarea impactului poluării asupra mediului, traiului localnicilor și a biodiversității deltei cât și pentru implementarea unui sistem de colectare a deșeurilor din zonele frecventate de turiști pentru a evita abandonarea lor”, au transmis reprezentanți ai comunității din Dunavățu de Jos.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*