Aplicația eDAC va fi folosită de polițiști pentru verificarea documentelor de identitate

Aplicația eDAC va fi folosită de polițiști pentru verificarea documentelor de identitate. FOTO IPJ Tulcea

În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând cu data de 31 martie, a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Aplicația eDAC va fi folosită de structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni, cu privire la aceasta.

Noua aplicație va fi folosită de pe dispozitive mobile sau tablete, de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituție sau la ghișeele destinate publicului.

Utilizând aceste dispozitive mobile, se va realiza o scanare a documentului prezentat de persoana verificată (carte de identitate, pașaport), aplicația compară datele prezentate cu cele existente în bazele de date și afișează imediat informații în cazul în care vorbim de o persoană urmărită sau care are vreo interdicție.

Totodată, aceștia vor putea accesa în aplicație și fotografia persoanei, pentru a realiza o comparație cu persoana verificată.

În cazul în care sunt constatate anumite probleme, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*