Bani europeni pentru modernizarea drumurilor județene din Tulcea

Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Niculițel și Turda - Sarichioi

Sala de conferințe a hotelului Esplanada din Tulcea a găzduit vineri, începând cu ora 10.00, două conferințe de presă în care a fost prezentat stadiului investițiilor europene pentru modernizarea drumurilor Enisala – Babadag – Slava Rusă, respectiv traseul Niculițel și Turda – Sarichioi. Ambele drumuri vor fi gata până la sfârșitul acestui an.

Astfel, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Tulcea, proiectul „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Enisala – Babadag – Slava Rusă” are o valoare de 31 de milioane de lei și o durată de 37 de luni. Proiectul propune reabilitarea structurii rutiere, dimensionată astfel încât să respecte condițiile impuse de standardele în vigoare, corectarea elementelor geometrice în plan și în profil longitudinal, scurgerea si evacuarea apelor pluviale, încadrarea platformei pentru clasa tehnică IV, marcarea și semnalizarea rutieră și de informare, consolidare și reabilitare Pasaj Superior peste CF Tulcea – Constanța.

La momentul de față, lucrările sunt gata în procent de 65 la sută, urmând a fi executate investiții pentru amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale, a șanțurilor și rigolelor pentru scurgerea apelor, pentru întreținerea podețelor. De asemenea, urmează a fi amplasate indicatoare, parapete, șanțuri, rigole, indicatoare, marcaje rutiere.

Proiectul „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Niculițel și Turda – Sarichioi“ are o valoare de 76 de milioane de lei, durata de implementare este de 34 de luni și își propune creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanța – Tulcea – Brăila – Galați), creșterea mobilității populației și a mărfurilor din zona rurală situată pe traseul Niculițel -Turda – Sarichioi prin îmbunătățirea calității rutiere, crearea de noi facilități de acces și mobilitate prin modernizarea de stații pentru pasageri, creșterea gradului de siguranță în trafic prin investiții destinate siguranței rutiere. Până la momentul de față, lucrările sunt finalizate în procent de 57 la sută.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*