Amenzi de peste 95.000 de lei, aplicate de polițiștii tulceni într-o acțiune pentru combaterea evaziunii fiscale

Polițiștii tulceni. FOTO Cătălin Schipor

În cursul lunii mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității activității comerciale, prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a comercializării mărfurilor contrafăcute, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care comercializează ilegal produse agroalimentare de origine animală provenite din importuri și achiziții intracomunitare sau fără documente de proveniență.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate controale la 51 de agenți economici din județul Tulcea, pentru verificarea modului în care administratorii respectă legalitatea actelor de comerț.

În urma controalelor, polițiștii tulceni au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 95.500 lei, dintre care 8 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 15 la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 5 sancțiuni contravenționale aplicate la alte acte normative.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 1.231 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*