Ambasadoarea Franței la București, Michèle Ramis a vizitat Tulcea în cadrul unui colocviu internațional

Vizita la Tulcea a Excelenței Sale Ambasadorul Franței la București, doamna Michèle Ramis. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a primit vizita Excelenței Sale Ambasadorul Franței la București, doamna Michèle Ramis. Aceasta s-a aflat la Tulcea în cadrul unui eveniment înscris pe lista proiectelor finanțate de Sezonul România-Franța 2019, respectiv colocviul internațional „Géo-Histoire des zones humides d’ici et d’ailleurs. Regards croisés sur des trajectoires d’artificialisation et de conservationˮ.

La întâlnire au mai fost prezenți, din partea ambasadei, Hélène Roos, director al Institutului Francez din România și Frédéric Beaumont, atașat de cooperare universitară și științifică, cărora li s-a alăturat prefectul Lucian Furdui și primarul Constantin Hogea.

„Vreau să vă felicit că ați ales ca acest eveniment să se desfășorare la noi, la Tulcea, ținând cont de faptul că pentru tematica zonelor umede, nu era un loc mai potrivit în România decât aici, la porțile Deltei Dunării. Consiliul Județean a avut de-a lungul timpului un parteneriat solid cu Consiliul Departamental Aveyron, care a început în anul 1992. În luna iunie a anului trecut, am avut în vizită la Tulcea delegația din Aveyron condusă de regretatul Bernard Saules, cu această ocazie reînnoindu-se colaborarea dintre cele două părți. S-a hotărât atunci cooperarea pe un domeniu destul de sensibil, respectiv tinerii cu dificultăți de integrare, fapt care a făcut ca în luna decembrie a anului trecut să avem un astfel de grup de tineri francezi în vizită la Tulcea, pentru ca în acest an o delegație de noi să meargă în Franța. Suntem dornici să continuăm această cooperare pentru că Franța ne-a fost, din punct de vedere istoric, ca o soră.
Ar fi benefic pentru noi, cei de la Tulcea, ca și zona politică din România să conștientizeze importanța regiunii și implicarea din toate punctele de vedere în păstrarea biodiversității deltei. Ambasadorii pot fi parte în aceste demersuri. Subliniez în acest sens faptul că, deși Guvernul român a alocat aici peste un miliard de euro pentru dezvoltarea județului, nu este de ajuns, fiind necesară o implicare anuală a statutului în tot ceea ce înseamnă Delta Dunării cu toate problematicile pe care le are în momentul de față“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Excelența Sa Ambasadorul Franței la București, doamna Michèle Ramis și-a exprimat satisfația pentru modul de cooperare între cele două părți și și-a declarat tot sprijinul în rezolvarea problematicii Deltei Dunării.

„Județul dumneavoastră este unul special prin așezarea geografică și populație. Prezența mea aici se înscrie în cadrul Sezonului Franco-Român. Avem aici o colaborare veche între arheologi români și francezi de aproximativ 9 ani, pentru a înțelege relația dintre om și natură, și vorbim de un monument de acum 5000 de ani în zona Luncavița.
În acest zile se desfășoară un colocviu cu privire la impactul asupra zonelor umede și sper că concluziile care se vor desprinde aici vor influența și elementul politic, pentru că este bine că politicienii să profite de acest aport al domeniului științific. Mă bucură colaborarea dintr cele două părți, colaborarea descentralizată franco-română este, de altfel, foarte puternică și permite realizarea unor lucruri care se nu pot face la nivel de state.
Sunt încântată că v-ați arătat disponibilitatea de a organiza la Tulcea alte activități care se înscriu în cooperarea franco – română, în special pe probleme privind protecția mediului și dezvoltarea durabilă“, a declarat Ambasadorul Franței.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*