Acțiune a polițiștilor tulceni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor de natură economică care se comit în domeniul comerțului cu mărfuri, în general și al comerțului cu produse contrafăcute, în special.

Astfel, polițiștii au verificat 12 agenți economici din municipiu și județ și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.000 de lei.

În cadrul acțiunii, polițiștii tulceni au efectuat controale la două societăți comerciale din municipiu, unde au constatat că agenții economici nu ar fi înregistrat în casa de marcat, veniturile obținute din comercializarea fructelor și legumelor, în sumă de 283 de lei.

În acest context, agenții economii a fost sancționați contravențional conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu amendă de 1500 de lei, fiecare, și confiscarea sumei de 283 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*