FOTO VIDEO Accident mortal în Șantierul Naval Vard Tulcea. Un muncitor a fost decapitat

Accident de munca mortal in Santierul Naval Vard Tulcea. FOTO ISU Delta

Accidentul de muncă s-a produs în după amiaza zilei de vineri, 19 ianuarie. În jurul orei 16.30, mai mulți muncitori lucrau la fixarea unei piese metalice lungi de 7 metri. Nimeni nu știe ce a încercat să facă unul dintre muncitori, dar într-o fracțiune de secundă, capul i-a fost prins între piesă și un perete.

Victima, un bărbat de 48 de ani din Babadag lucra la fixarea unei piese – un stabilizator de 7 metri lungime, pe șapte palane (macara/scripete – n.r.). Colegii săi au povestit anchetatorilor că la un moment dat a făcut o mișcare ce i-a fost fatală.

„Primele cercetări la fața locului au arătat că victima a încercat să așeze piesa în momentul în care capul i-a fost prins între aceasta și perete, fiind aproape decapitat,“ a declarat, pentru Tulcea NEWS, Ali Izet, directorul ITM Tulcea.

La fața locului s-au deplasat procurori, polițiști și inspectorii ITM care efectuează cercetări pentru a stabili cauzele exacte în care s-a produs tragedia. De asemenea a fost solicitată intervenția unui echipaj de descarcerare al ISU Delta Tulcea, care va interveni pentru recuperarea cadavrului după ce se va termina ancheta penală.

UPDATE

„Detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină pentru scoaterea unei persoane prinse între doua piese a unui vapor la Șantierul Naval Tulcea. Din nefericire victima a decedat în urma accidentului,“ au precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Trupul neînsuflețit al muncitorului decedat a fost scos de către pompieri și transportat la morgă, unde urmează a i se efectua necropsia.

 

3 Comments

  1. De aceea muncitorii din șantierele navale trebuie sa fie încadrați în grupa I de munca și sa aibă salarii mai mari: pentru ca accidente de munca au fost mereu și, inevitabil, o sa mai fie!

  2. Hai …mai repede ca e la predare…numai atat ai facut azi…suna cunoacut?…poate e o cauza…sa nu mai zic de conditii…

  3. Din pacate in romania e pe primul loc producția si dupa aia restul…..e pe primul loc banul nu siguranta omului….in tarile de afara e muncitorul pe primul loc sa se întoarcă acasă cum a ajuns la munca si dupa asta conteaza restul…..cati oameni mai trebuie să moară pentru firmele de apartament care se îmbogățesc pe zi ce trece?

1 Trackback / Pingback

  1. 14 minori care lucrau la negru și multe alte deficiențe au fost depistate de inspectorii ITM Tulcea în urma unor controale | Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*