3,18% – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Tulcea în luna ianuarie 2021

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook
Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook

La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea erau înregistrați 2634 de șomeri (din care 1249 de femei), rata șomajului fiind de 3,18 %.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,04 %, în această lună acest indicator a înregistrat o creștere cu 0,14 pp.

Din totalul de 2634 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Tulcea, 996 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1638 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1871 de șomeri provin din mediul rural și 763 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Tulcea (40,28%), urmat de cei cu studii liceale (24,75%), iar 15,79% au studii primare. Șomerii cu nivel de studii medii – submedii reprezintă 96,44% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 3,56%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 602 de persoane foarte greu ocupabile, 553 greu ocupabile, 1022 mediu ocupabile, iar 457 sunt persoane ușor ocupabile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*