22 de misiuni au avut pompierii tulceni în weekendul care a trecut

Incendiu de vegetație. FOTO ISU Tulcea

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea, au desfășurat în perioada 28-29 octombrie 2023, 22 de misiuni, dintre care 5 incendii, 14 cazuri SMURD și 3 alte intervenții.

Astfel, sâmbătă, 28 octombrie, în jurul orei 11:40, salvatorii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs în localitatea Văcăreni, județul Tulcea.

Către locul intervenției s-au deplasat 2 echipaje, din cadrul Secției de pompieri Măcin, cu 2 autospeciale de stingere. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum la vegetația uscată. În urma focului, au ars aproximativ 40 ha de vegetație uscată.

Alte situații de urgență au avut loc duminică, 29 octombrie, când, prin apel la numărul unic de urgență 112, a fost solicitat ajutorul pompierilor militari pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată produse în localitatea Plauru, județul Tulcea, cu potențial de propagare a focului la o pădure aflată în apropiere.

Salvatorii au acționat prin metode specifice la localizarea celor două incendii în timp operativ, reușind să oprească flăcările înainte ca acestea să se extindă la pădure.

Intervenția pompierilor a fost finalizată în jurul orei 23:30, iar suprafața afectată de flăcări este de aproximativ 40 ha. Din primele cercetări efectuate, cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.

Intervenții SMURD

Paramedicii au intervenit în 14 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale și transport specializat la  unitățile medicale din județ.

Asistență persoane

În 3 cazuri, pompierii militari au fost solicitați pentru a acorda asistență medicală de urgență în diferite situații.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*