VIDEO Trei pescari ucraineni surprinși de Poliția de Frontieră la braconat, pe brațul Chilia

Acțiune a Poliției de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat trei cetăţeni ucraineni aflați într-o ambarcațiune, care desfășurau activități de pescuit ilegal pe brațul Chilia, în apele teritoriale româneşti ale Dunării.

În cursul zilei de 17 iunie, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în zona comunei Chilia Veche, județul Tulcea, au observat la aproximativ 200 metri de malul românesc al Dunării o ambarcațiune în care se aflau trei bărbați care pescuiau.

Poliţiştii de frontieră s-au deplasat către ei şi i-au legitimat, stabilind că sunt cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 38 și 47 de ani, care au intrat ilegal în apele teritoriale româneşti și desfășurau activități de pescuit ilegal, folosind plase de tip monofilament.

Asupra celor trei persoane, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, față de care s-a instituit și măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani, iar ambarcațiunea și plasele monofilament în lungime totală de 277 metri au fost ridicate în vederea confiscării.

Cele trei persoane au fost predate autorităţilor din Ucraina, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*