VIDEO Mesaje ale diplomaților străini cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Tulcea

Consiliul Județean Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Mai mulți diplomați străini au trimis în ultimele zile mesaje de felicitare cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Tulcea (29 aprilie 1992 – 29 aprilie 2022).

Astfel, în alocuțiunea sa, guvernatorul Regiunii Tavush din Armenia, Hayk Ghalumyan, a felicitat conducerea și membrii instituției, dar și pe locuitorii întregului județ, și a amintit despre acordul de cooperare semnat de cele două regiuni în urmă cu aproape cinci ani.

„Pe 6 iunie 2017, o delegație a Regiunii Tavush a vizitat județul Tulcea, la invitația președintelui Consiliului Județean, domnul Horia Teodorescu, în cadrul Cooperării Economice la Marea Neagră și al Cooperării Descentralizate regionale și Interregionale, rezultatul fiind semnarea unei Înțelegeri bilaterale de Cooperare între Consiliul Județean Tulcea și Regiunea Tavush. Potrivit acordului ce a fost semnat, se are în vedere cooperarea în sfera autonomiei locale, protecției mediului, investițiilor economice, turismului și a altor domenii de interes”, a spus, în mesajul său, guvernatorul Regiunii Tavush din Armenia, Hayk Ghalumyan.

Și președintele Comitetului Popular al provinciei Ben Tre din Vietnam, Trần Ngọc Tam, a transmis un mesaj cu această ocazie:

„Din anul 2014, Provincia Ben Tre și județul Tulcea au avut schimburi de delegații oficiale. Acest fapt a determinat un progres important în solidaritatea și prietenia dintre cele două regiuni și ne-a permis să dezvoltăm o relație de cooperare în domeniul culturii, turismului, educației, protecției mediului,, schimbărilor climatice și dezvoltării economice. A contribuit, de asemenea, la inițierea proiectului <<Înființarea unei Arii Pilot de Conservare a Biodiversității pentru Dezvoltare Durabilă a Ecoturismului și a unui Centru de Informare pentru Dezvoltarea Ecoturismului în Delta Fluviului Mekong>>, o inițiativă de cooperare dezvoltată în cadrul ASEM între cele două mari delte ale lumii: Delta Dunării și Delta Mekong”, a transmis președintele Comitetului Popular al provinciei Ben Tre din Vietnam, Trần Ngọc Tam.

Mesajul președintelui Departamentului Aveyron din Franța, Arnaud Viala, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Tulcea a făcut referire la cooperarea dintre cele teritorii, veche exact de 30 de ani și a amintit de numeroasele acțiuni avute în comun de județul Tulcea și Departamentul Aveyron.

„Departamentul Aveyron a fost, timp de decenii, un pionier în ceea ce privește cooperarea internațională și a stabilit o legătură foarte solidă, foarte durabilă, cu România și Tulcea. Legătura sa este extrem de strânsă pentru că, în primul rând, are o vechime de 30 de ani. Nu ne-am înstrăinat deloc, iar de-a lungul acestor 30 de ani s-au desfășura numeroase acțiuni între Tulcea și Departamentul Aveyron și, acum, când sărbătorim acest moment important aș vrea să reiterez tot atașamentul pe care îl avem față de fraternitatea dintre cele două teritorii ale noastre, față de acțiunile pe care le-am desfășura împreună și față de cele pe care urmează să le promovăm în anii următori”, a spus Arnaud Viala în mesajul său.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*