Un proiectil neexplodat a fost găsit într-o gospodărie din Luncavița

Proiectilul a fost preluat de către pirotehniștii ISU Delta. FOTO ISU Delta Tulcea

Gruparea pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Tulcea a intervenit pentru cercetarea, identificarea, ridicarea, transportul și depozitarea unui element de muniție neexplodată descoperit în localitatea Luncavița.

Elementul de muniție este un proiectil exploziv calibrul 150 milimetri și a fost descoperit în gospodăria unei persoane, în timpul unor lucrări agricole. Proiectilul provine din timpul conflictelor armate și va fi depozitat în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

La găsirea muniției, respectați următoarele reguli preventive:

  • NU o atingeți, NU o loviți și NU o mișcați.
  • NU o introduceți în foc.
  • NU o duceți la fier vechi.
  • NU încercați să demontați focoasele sau alte elemente componente
  • Discutați cu copiii toate aceste reguli preventive și explicați-le pericolul la care s-ar putea expune dacă nu le respectă.
  • Anunțați imediat organul de politie cel mai apropiat sau sunați la numărul unic pentru urgențe, 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*