Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea a participat la dubla lansare de carte de la Casa Avramide

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici a fost prezent la dublul eveniment literar. FOTO CJ Tulcea

Sâmbătă, 9 decembrie, cu începere de la ora 11.00, la Casa Avramide, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea a participat la lansarea editorială a volumului 15 al revistei Peuce. În cadrul aceluiași eveniment, a fost lansat și volumul special intitulat „Omul, Fluviul și Marea. Studii de arheologie și istorie în onoarea lui Florin Topoleanu la a 65-a aniversare“.

 

După patru decenii de la apariția primului număr al Revistei Peuce, putem spune că s-a creat o adevărată tradiție a cercetării și diseminării informațiilor arheologice la Tulcea. Revista reprezintă o importantă contribuție la reconstituirea istoriei în regiunea Dunării Inferioare în perioada timpurie a epocii fierului până în epocă medievală.

În ceea ce privește lucrarea „Omul, Fluviul şi Marea. Studii de arheologie şi istorie în onoarea lui Florin Topoleanu la a 65-a aniversare”, apărut la prestigioasa editură MEGA din Cluj-Napoca, aceasta reprezintă o compilație de 27 de studii publicate care au menirea să omagieze activitatea profesională deosebită a domnului Florin Topoleanu, fost manager al ICEM.

Prezent la aceste două apariții editoriale, Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici a apreciat în mod deosebit activitatea prodigioasă a Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ Tulcea, remarcând diversitatea evenimentelor culturale desfășurate sub egida ICEM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*