Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea a participat la dubla lansare de carte de la Casa Avramide

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici a fost prezent la dublul eveniment literar. FOTO CJ Tulcea

Sâmbătă, 9 decembrie, cu începere de la ora 11.00, la Casa Avramide, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea a participat la lansarea editorială a volumului 15 al revistei Peuce. În cadrul aceluiași eveniment, a fost lansat și volumul special intitulat „Omul, Fluviul și Marea. Studii de arheologie și istorie în onoarea lui Florin Topoleanu la a 65-a aniversare“.

 

După patru decenii de la apariția primului număr al Revistei Peuce, putem spune că s-a creat o adevărată tradiție a cercetării și diseminării informațiilor arheologice la Tulcea. Revista reprezintă o importantă contribuție la reconstituirea istoriei în regiunea Dunării Inferioare în perioada timpurie a epocii fierului până în epocă medievală.

În ceea ce privește lucrarea „Omul, Fluviul şi Marea. Studii de arheologie şi istorie în onoarea lui Florin Topoleanu la a 65-a aniversare”, apărut la prestigioasa editură MEGA din Cluj-Napoca, aceasta reprezintă o compilație de 27 de studii publicate care au menirea să omagieze activitatea profesională deosebită a domnului Florin Topoleanu, fost manager al ICEM.

Prezent la aceste două apariții editoriale, Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici a apreciat în mod deosebit activitatea prodigioasă a Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ Tulcea, remarcând diversitatea evenimentelor culturale desfășurate sub egida ICEM.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*