Colaborare strânsa între Vard Tulcea și autoritățile de sănătate după ce doi dintre angajații șantierului au fost confirmați cu COVDI-19

Șantierul Naval Vard Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

În intervalul 9-10 mai 2020 Direcția de Sănătate Publică din Tulcea a informat conducerea companiei Vard Tulcea cu privire la faptul ca doi dintre angajații săi au fost înregistrați cu infecție cu Covid-19. Muncitorii afectați sunt în prezent sub observație medicală, în spital și sunt în stare bună de sănătate.

Cei doi lucrători sunt angajați la departamente diferite din cadrul șantierului și nu au mai fost la serviciu de o perioadă de timp din alte motive. Ambii erau la domiciliul lor când au fost depistați ca fiind infectați cu Covid-19.

Conducerea șantierului, care se afla în contact și colaborare permanenta cu autoritățile locale, a pus imediat în aplicare acțiunile de procedură de urgență, pregătite anume de către Vard Tulcea pentru acest posibil scenariu cu scopul de a evita infecțiile ulterioare. Șantierul naval are un program amplu de prevenire a infecțiilor în curs de desfășurare pentru a-și proteja angajații.

Conform planului de urgență Covid-19 elaborat de către Vard Tulcea, au fost inițiate următoarele acțiuni:

  • Urmărirea internă și maparea au fost activate imediat. Toți colegii de muncă care era posibil sa fi fost în contact apropiat (direct sau indirect) cu persoanele infectate în ultimele două săptămâni au fost identificați și bine informați.
  • Conform procedurilor Vard Tulcea cu privire la Covid-19, cele două grupuri de angajați care ar fi putut intra în contact strâns cu persoanele infectate, au trecut printr-o monitorizare a stării de sănătate și vor rămâne acasă în autoizolare conform regulilor sanitare pentru prevenirea infecției cu Covid-19. Toți vor fi testați pentru Covid-19 înainte de a reveni la serviciu.
  • Zonele potențiale identificate la șantierul naval au fost imediat închise pentru curățenie, igienizare și dezinfectare.
  • Toate acțiunile corective au început imediat în weekend și au fost finalizate luni dimineața.

VARD și proprietarul Fincantieri au dezvoltat rutine și proceduri complexe pentru a face față acestei situații. Conducerea va urmări îndeaproape situația și va face tot posibilul, luând toate măsurile necesare, pentru a evita răspândirea bolii în șantier.

Vard Tulcea tratează pandemia Covid-19 cu toată seriozitatea. Șantierul a implementat primele măsuri de control al infecțiilor în urmă cu două luni deja și a sporit permanent acțiunile și inițiativele în conformitate cu propunerile Grupului și cu regulile și reglementările emise de guvern și de autoritățile sanitare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*