Campanie pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență în școlile din Tulcea

Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

La nivelul județului Tulcea, în perioada 30.01 – 21.06.2024, Biroul Siguranță Școlară va implementa, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea  (o campanie națională), care se adresează elevilor din învățământul gimnazial, și presupune creșterea gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate fenomenului de violență școlară care se manifestă în rândul elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar prin informarea și înțelegerea unor noțiuni din domeniul juridic și creșterea gradului de siguranță a elevilor prin informarea părinților asupra comportamentelor de risc și situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși aceștia.

Campania are ca obiective :

  • informarea elevilor pentru conștientizarea consecințelor juridice ale faptelor circumscrise violenței școlare;
  • informarea părinților pe tema prevenirii victimizării elevilor;
  • consolidarea parteneriatului dintre autoritățile locale cu responsabilități în domeniu și reprezentanții părinților și elevilor, și identificarea unor posibili parteneri cu atribuții pe linia siguranței școlare;
  • realizarea unui concurs în rândul elevilor de gimnaziu, pe tema ,,Siguranța școlară” constând în elaborarea unei lucrări ce va conține un logo și un slogan.
  • Contextul creat de marcarea internațională a Zilei nonviolenței în școală, în data de 30 ianuarie, creează un bun prilej pentru demararea acestei campanii pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în incinta unităților de învățământ preuniversitar.

Cu această ocazie, elevii sunt provocați să participe la un concurs pe tema elaborării unui material de informare și de prevenție: un Logo privind siguranța școlară și un slogan de însoțire a Logo-ului pentru prevenirea violenței școlare.

Concursul se va adresa elevilor din clasele a VIa – a VIIIa din școlile selectate, materialele realizate fiind rezultatul efortului întregului colectiv, care vor fi coordonați în acest scop de către profesorii diriginți, cu sprijinul profesorilor de tehnologia informației și a comunicațiilor (TIC).

La nivelul fiecărei unități școlare va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii.

La nivelul județului va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de reprezentanții instituțiilor partenere. Câștigătorii etapelor  județene vor fi comunicați, iar materialele desemnate căștigătoare vor fi înaintate până la data de 13.03.2024, Direcției Siguranță Școlară.

La nivel național se va realiza o selecție a școlilor desemnate căștigătoare la nivel județean iar Direcția Siguranță Școlară va face demersurile pentru publicarea/multiplicarea/difuzarea materialelor căștigătoare

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*