Tulcea, primul oraș din campania Naționala de Reciclare. Locuitori din 10 orașe din România vor recicla doze și PET-uri

Locuitori din 10 oraşe din România vor face echipă în Naţionala de Reciclare şi vor recicla doze şi PET-uri

Asociația Alucro lansează campania „Naționala de Reciclare” prin care invită publicul din orașele Tulcea, Iași, Suceava, Bacău, Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Constanța și București să intre în echipă pentru reciclarea dozelor din aluminiu sau a sticlelor PET pe care le au acasă, în schimbul unor premii care pot fi folosite în beneficiul întregii familii.

În perioada septembrie – octombrie 2020, Asociația Alucro organizație care derulează în România programul Every Can Counts, pornește la drum prin țara pentru a-i găsi și premia pe campionii reciclării dozelor din aluminiu și sticlelor PET, în cadrul campaniei Naționala de Reciclare. Campania se desfășoară cu sprijinul autorităților locale și își propune să contribuie la conștientizarea importanței colectării și reciclării dozelor din aluminiu și a PET-urilor, cât și să implice oamenii într-un efort comun pentru binele mediului, la nivel de familie, de oraș și național.

Primii campioni care au ocazia să debuteze în Naționala de Reciclare sunt locuitorii orașului Tulcea, unde caravana campaniei staționează în perioada 28 – 30 septembrie 2020, în parcarea Hotelului Egreta (Str. Păcii, Nr. 3), locație în care locuitorii orașului sunt așteptați să depună materialele colectate, în schimbul cărora vor beneficia de premii. Tulcenii pot descoperi mai multe despre ediția din orașul lor pe pagina de Facebook a organizatorilor: facebook.com/EveryCanCountsRomania.

Campionatul de reciclare va continua în orașele Iași (1-3 octombrie), Suceava (4-6 octombrie), Bacău (7-9 octombrie), Sibiu (12-14 octombrie), Oradea (15-17 octombrie), Cluj-Napoca (18-20 octombrie), Târgu Mureș (21-23 octombrie), Constanța (24-26 octombrie), București (27-30 octombrie). Locațiile de desfășurare pentru fiecare oraș vor fi comunicate pe site-ul www.alucro.ro, cât și pe conturile de social media.

Fiecare înscriere va fi recompensată conform tabelului de marcaj:

  • 5 doze din aluminiu goale sau 8 PET-uri = un recipient 4 compartimente
  • 6 doze din aluminiu goale sau 9 PET-uri = o doză de bere, diverse sortimente
  • 8 doze goale sau 11 PET-uri = o pensulă alimentară din silicon
  • 11 doze goale sau 14 PET-uri = un curățitor ceramic pentru legume
  • 13 doze goale sau 17 PET-uri = o cutie de alimente
  • 18 doze goale sau 21 PET-uri = o tavă cu bază detașabilă
  • 21 doze goale sau 24 PET-uri = o tigaie dim. 24 cm
  • 23 doze goale sau 27 PET-uri = o tavă teflon
  • 25 doze goale sau 30 PET-uri = termos în formă de doză
  • 28 doze goale sau 33 de PET-uri = o lingură cântar electronic
  • 31 doze goale sau 36 de PET-uri = o sticlă cu bluetooth
  • 34 doze goale sau 39 de PET-uri = un mixer vertical
  • 37 doze goale sau 42 de PET-uri = un storcător de citrice
  • 40 doze goale sau 45 de PET-uri = un set de 4 cuțite
  • 45 doze goale sau 50 de PET-uri = un mixer de mână

Publicul adult, preocupat nu doar de reciclare, ci și de sport, va putea să ia parte și la jocuri interactive la poarta de fotbal instalată în locația de desfășurare. În schimbul unui bilet simbolic de participare de 5 doze goale, fiecare participant va putea executa 5 șuturi la poartă și va avea șansa să primească pe loc un six pack de bere, dacă înscrie minimum 3 goluri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*